Kun vastuullisuudesta on kyse, on aina varaa tehdä paremmin. Joskus jopa yllättää. Alla muutama esimerkki siitä, mitä teemme osaltamme kestävämmän kehityksen puolesta.
Lehmät ja possutkin rakastavat Karhua
Maltaasta vierteeseen liukenematon osuus eli mäski ei ole mitään hukkatavaraa. Tästä oluen valmistuksen sivutuotteesta pääsevät nauttimaan rehun muodossa esimerkiksi suomalaiset naudat ja sonnit. Myös sivutuotteena syntyvä hiiva puolestaan menee kokonaisuudessaan Hankkija Maatalouden Progut -rehuaineeseen, jota syö miljoona suomalaista sikaa.
Karhu kuplii Cokiksessa
Vuodesta 2014 asti oluen tuotannosta syntynyt hiilidioksidi on ollut käytössä kaikkien Sinebrychoffin valmistamien juomien hiilihapotuksessa. Esimerkiksi Coca-Cola saa siis kuplansa Karhu-oluen puhdistetusta hiilidioksidista.
Panimon hiilidioksidin omavaraisuusaste onkin hyvällä tolalla – tavoite vuodelle 2020 on 50 %. Ja koska vastuullisuus on yhteinen asia, on hiilidioksidin kierrätys myös osa Baltic Sea Action Groupille tekemäämme sitoumusta.
Olutmäskistä leipää, hukkaleivästä olutta
Mitä tehdä leipomossa syntyvälle hukkaleivälle ja ylijäämäraskille? Entä mikä on oluen tuotannossa syntyvän märkämäskin kohtalo? Leipomoyrittäjät Mika ja Nina Väyrynen Leipomo Väyrysestä saivat idean syksyllä 2019, josta Karhu-tiimi ja panimomestarit syttyivät heti.
Olutmäski tuo juureen leivottuun leipään erityistä rakennetta ja aromia. Tätä herkkua on ollut saatavilla kesästä 2020 lähtien. Karhu puolestaan lanseeraa syksyllä 2021 kausioluen, jossa maistuu Leipomo Väyrysen hävikki. Luvassa on ainakin paahteisuutta ja täyteläisyyttä oluen ystäville.